Podes prosjektblogg

LinkedNonFictionWeb

Postet den 28. December 2010 | Skrevet av Magnus | Ingen kommentarer

LinkedNonFiction er Pode sitt prosjekt for RDFisering av bibliografiske poster fra det flerspråklige biblioteket. LinkedNonFictionWeb er et Web-grensesnitt for presentasjon av disse dataene, i kombinasjon med data fra andre kilder. LinkedNonFictionWeb gjør i hovedsak tre ting:

1. Presentasjon av de tre øverste nivåene i Dewey desimalklassifikasjonen, basert på data hentet fra dewey.info. Denne tjenesten gjør tilgjengelig de tre øverste nivåene i Dewey, på 11 ulike språk. Dataene kan hentes fra et SPARQL endpoint, blant annet i JSON-format som er det LinkedNonFictionWeb bruker. I første omgang viser LinkedNonFictionWeb det øverste Dewey-nivået på engelsk, og det er så mulig å klikke på et emne for å se de underliggende emnene på 2. og 3. nivå.

2. Klikker man på et emne på 3. nivå utføres det et søk i de RDFisert katalogpostene etter poster med det valgte Dewey-nummeret. De postene som tilfredsstiller søkekriteriene vises i en treffliste.

3. Klikker man på en post i trefflista vises detaljene for posten i en dialog som legger seg over den øvrige siden. Dersom LinkedNonFictionWeb finner et omslagsbilde hos Bokkilden eller Open Library vises dette sammen med de øvrige detaljene.

I tillegg til funksjonene ovenfor er det også mulig å avgrense visningen til dokumenter på et gitt språk, ved å velge språk fra en liste som inneholder språkene som er representert i de bibliografiske postene systemet baserer seg på.

Kildekoden til LinkedNonFictionWeb er tilgjengelig under en fri lisens.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar